Eerste graad initiatie

Latijn

Je bent leergierig, hebt een brede interesse in taal en cultuur en je bent geboeid door de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen. Dan is deze richting vast iets voor jou. In de lessen Latijn leer je niet alleen hoe de taal is opgebouwd, maar lees je ook boeiende teksten over verhalen uit de Klassieke Oudheid. Het vak Latijn ontwikkelt het abstract logisch denken met zin voor analyse en nauwkeurigheid, wat een extra hulp is bij de studie van moderne talen, wiskunde en wetenschappen.

#klaslokaal

  • Leer over de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen.
  • Ontdek verhalen uit de Klassieke Oudheid
  • Ga op zoek naar het verband tussen Latijn en onze woorden
  • Tijdens workshops ga je terug in de tijd en leer je o.a. Romeins koken

Moderne
Wetenschappen

De richting moderne wetenschappen bereidt je voor op verder studeren in de studiedomeinen Wetenschappen, Economie en Mens- en welzijnswetenschappen. Je kan met het volgen van deze studierichting nog heel veel kanten uit. Je krijgt de kans om jezelf extra te verdiepen in STEM of in talen via projecten en vakoverschrijdend leren zodat de keuze voor een studierichting in de tweede graad vlot verloopt. Als je kiest voor talen, ga je creatief aan de slag met zowel de Nederlandse als de Franse taal. Samen met medeleerlingen schrijf je een fotoverhaal of maak je een Vlog, leer je improviseren onder begeleiding van een echte
acteur en gaan we op zoek naar woorden om een eigen gedicht te distilleren. Daarnaast maak je in het tweede jaar kennis met de wereld van economie en sociologie (SEI).
#klaslokaal

  • Treed in de voetsporen van een bekende schrijver en onderzoek zijn teksten, experimenteer met klanken en schrijf een eigen gedicht.
  • Breng een bezoek aan de haven van Antwerpen en ontdek waarom de haven zo belangrijk is voor de wereldhandel

Mens- en
welzijnswetenschappen

Heb je een hart voor mensen, werk je graag samen met anderen, ben je creatief en hou je van praktische experimenten, dan vind je binnen Mens- en welzijnswetenschappen vast jouw ding. Je kan kiezen tussen de richting Sociale en Technische Vorming (STV) of B-stroom Beroepsvoorbereidend leerjaar. Bij STV combineer je theorie en praktijk en deze richting is dus gericht op verder studeren. Dit maakt dat STV best een pittige opleiding is.

Liggen al die algemene vakken jou niet of ben je een echte doener, dan is de B-stroom/BVL misschien wel iets voor jou. Hier ligt het accent vooral op aanpakken en uitproberen. Op onze school kan je kiezen voor het beroepenveld decoratie/verzorging-voeding. Enige interesse in en aandacht voor gezonde voeding en een aangename woon- en leefsituatie zijn hier zeker belangrijk.

#klaslokaal

  • Leer over de basisprincipes van gezonde voeding en ga aan de slag in de keuken om een lekker ontbijt, lunch of tussendoortje klaar te maken.